0-1 Philip Marklund (Oliver Oliveros) 45 min
0-2 Kaj Nurmi (Philip Marklund) 85 min
0-3 Mathias Herrström 87 min

Varningar
Robin Liljegren 87 min

Tredje raka segern tog i bortamötet och seriefinalen mot IFK Ystad. Matchen inleds jämnt med få målchanser. I den 14:e minuten dribblar Oliver Oliveros bort två motståndare och testar skott men skottet täcks i sista stund och av chansen blev det intet. I den 17:e minuten skjuter Ystad sitt första skott för matchen från långt håll som Anders Ohlsson inte har några som helst problem med. I den 22:a minuten lyfts en långboll upp bakom ÖTs backlinje och en Ystadanfallare försöker lobba bollen över Anders Ohlsson och han lyckas även med det men bollen går också över målet. I den 26:e minuten skjuter Kaj Nurmi ett vasst vänsterskott från långt håll som målvakten räddar med nöd och näppe och Mathias Herrström hinner sånär fram och slå in returen. I den 30:e minuten gör ÖT 0-1 genom Filip Zahn men blir avblåst för offside vilket enligt våra fans var felaktigt. I första halvlekens sista sekunder kontrar ÖT blixtsnabbt. Oliver Oliveros tar sig in i Ystads straffområde i mitten och försöker lägga ut bollen till vänster till Filip Zahn i fritt läge men passningen täcks och går bak till Philip Marklund som med vänstran snyggt placerar in 0-1 för ÖT Smygehuk. Det var Philips 1:a mål i år vilket han även passade på att tacka gudarna för. ÖT Smygehuk får mycket psykologiskt 0-1 i de sista sekunderna av första halvlek och kommer ut i andra med stärkt självförtroende. Och andra halvlek domineras till stor del av ÖT Smygehuk som bjuder publiken på den ena fina kombinationen efter den andra. I den 54:e minuten får ÖT ett inkast mitt på Ystads planhalva och Filip Zahn uppfattar situationen blixtsnabbt och kastar ett inkast bakom Ystads backlinje där Oliver Oliveros sprintar ifrån försvararna och kommer fri med en utrusande målvakten. Oliver rundar målvakten och ska bara lägga bollen i nät men en försvarare hinner dit och räddar på mållinjen ut tll en hörna. I den 59:e minuten slår utmärkte för dagen högerbacken Mattias Jönsson en perfekt crossboll mot Filip Zahn som skjuter direkt på volley men bollen går tyvärr över målet. I den 62:a minuten rinner Oliver Oliveros igenom igen och ännu en gång rundar han målvakten och igen lyckas en back rädda Olivers avslut på mållinjen. I den 63:e minuten faller Mattias Jönsson olyckligt och det bär av till Ystads lasarett där de konstaterar att nyckelbenet gått av på två ställen. I den 67:e minuten slår Kaj Nurmi en lång frispark mot bortre delen av straffområdet där Filip Zahn dyker upp och nickar bollen i burgaveln. Nära där igen. I den 78:e minuten sprintar Filip Zahn från försvararna och målvakten rusar ut långt utanför sitt straffområde. Filip rundar elegant målvakten men blir samtidigt dragen i armen vilket gör att han tappar balansen något. Filip kommer ner mot kortlinjen och lägger bollen mot mål men på mållinjen står en försvarare och lyckas rädda. Målvakten får ett gult kort för förseelsen. Rätt eller fel? Det vet jag inte. Men OM Filip ramlat borde väl målvakten blivit utvisad? Sen kan man vända på det och säga att man ska inte behöva ramla för att någon ska bli utvisad! I den 85:e minuten slår Philip Marklund en underbar genomskärare till sin mittfältskollega Kaj Nurmi som kommer fri och Kaj gör inget misstag utan placerar snyggt in 0-2 från 20 meter. Detta var Kajs 3:e mål i år. I den 87:e minuten bryter Mathias Herrström ett Ystaduppspel och kommer fri med målvakten och Mathias är lika kylig som Kaj var tidigare och placerar in 0-3 vid bortre stolproten. Detta var Mathias 1:a mål i år. I den 90:e minuten slår inbytte Anders Mårtensson en perfekt genomskärare till Oliver Oliveros som kommer fri men målvakten gör en kanonräddning på Olivers låga skott. ÖT Smygehuk vinner komfortabelt med 0-3 i seriefinalen och befäster sin serieledning. I nästa match väntar ett hett derby mot Anderslövs BoIK på bortaplan på lördagen den 19:e juni klockan 14:00.